Publisert

Oss to, alene på ukjente fjell

Gnistene fra bålet flyr opp mot den mørkeblå himmelen. Solen har gått ned bak de høye fjellene rundt meg. Jeg sitter og hører på naturens stillhet. Vinden som suser lett i buskene rundt meg, fugler som snakker sammen, og reinlav som knirker under potene til Balto før han med et sukk ligger seg ned i den myke lyngen rett ved siden av meg. Han er aldri langt unna når vi er på tur alene. Han er alltid på vakt.

Fortsett å lese Oss to, alene på ukjente fjell
Publisert

Menneskets beste (tur)venn

Disse dagene vi har foran oss nå, har jeg sett frem til lenge. Dager da himmelen lyser til langt på kveld, solen skinner på fjelltoppene og varmen strømmer gjennom kroppen. Da er det fint å ha en turvenn som vil være ute dagen lang. For meg er det ingenting som gir mer glede enn å tilbringe en hel dag i fjellet. Og enda bedre blir det med en logrende hale fremfor meg på stien. Livet bak hunderompen er fantastisk!

Fortsett å lese Menneskets beste (tur)venn
Publisert

Meet Dallas Seavey

One of the best dog mushers in the world. A talented athlete, Dallas wrestled in high school, and was both a state and national champion. Permanently sidelined by injuries Dallas turned his attention to his other passion, sled dog racing. At age 25 he became the youngest musher ever to win the Iditarod. In 2016, he got his fourth Iditarod win and broke the Iditarod record for the second time. Dallas also won the Yukon Quest on his first attempt, making him one of only 6 people to ever hold a title in both the Iditarod and the Yukon Quest. He does everything one hundred percent. Always.

Fortsett å lese Meet Dallas Seavey
Publisert

Äventyr genom Femundsmarka!

Text by Emma Lockhart

Att stå på startlinjen på Femundlöpet var en emotionell upplevelse. En dröm om att stå på startlinjen med nummerlapp på bröstet tillsammans med ett eget hundspann, var plötsligt verklighet. Tillsammans med över 1500 hundar skulle vi springa ett löp som skulle visa sig bjuda på ett helsikes väder och många minuter utanför komfortzonen.

Fortsett å lese Äventyr genom Femundsmarka!
Publisert

Innkjøring av valper

Det er mange måter å kjøre inn valper på. Den ene måten er ikke bedre enn den andre, men avhenger av hundene og den enkelte hundekjører. Mye avhenger av hvor mange valper som skal kjøres inn, hva slags hunder det er, tilgang på egnede løyper og når på året det er. Hvor mye tid den enkelte bruker på det og hvor gamle valpene er opp til den som skal gjøre det og varierer fra kjører til kjører. Den strategien som jeg beskriver under er derfor kun én måte å gjøre det på – det er ingen fasit!

Fortsett å lese Innkjøring av valper
Publisert

Og vinneren er…

Finnmarksløpet Karasjok – Jotka –Alta

Finnmarksløpet 2017 har snart gått inn i historien. Det har vært mange lange dager for hunder, kjørere, handlere, arrangører, frivillige og veterinærer. Det har vært mye vær –mildt, kaldt, snø, regn, vind og sol. Hunder og kjørere har virkelig fått prøve seg –her har det ikke vært noen gratisturer, men hard jobbing og intenst fokus på detaljer.

Fortsett å lese Og vinneren er…