Publisert

Finnmarksløpet. Torsdag. Sirbma – Levajok

Nå er det rett og slett veldig spennende å være tilstede på Finnmarksløpet. Etter at uværet satte inn på fjellet på morgentimene torsdag la de fleste kjørerne seg til på sjekkpunkt i Sirbma. Noen dro ut i titiden, før uværet hadde stilnet, mens andre lå frem til kl to og dro ut i ganske godt vær.

Nede i Sirbma regnet og blåste det. Etter Ronny Frydenlund kjørte rett igjennom sjekkpunktet og Lasse Austgarden, Marit Beate Kasin, Kristian Walseth, Ola Brennodden Sunde og Kristoffer Halvorsen fulgte på var det store samtaletemaet når Thomas Wærner og Arnt Ola Skjerve skulle henge seg på.

Espen Bech

Ola Brennodden Sunde snudde tilbake til Sirbma etter noen timer – været ble for dårlig for han. De andre fortsatte til Levajok og hadde en svært slitsom tur i den sterke vinden.

Sirbma

Ola kjørte ned til Sirbma igjen og ventet sammen Med Thomas og Arnt Ola. Kl 14.57 var været blitt så bra at de også gjorde seg klare og reiste av gårde mot Levajok.

Thomas, Ola og Arnt Ola brukte ca 2 timer mindre tid enn de andre som hadde reist ut på morgenen. Men, på Levajok og Karasjok må kjørerne ta ut til sammen 10 timers hvile. Hvor de tar ut disse timene er opp til kjørerne så lenge totalen blir 10 timer. Altså er Thomas og co over 2 timer bak Kris og siden sistnevnte allerede hadde fått 2 timer på Levajok.

Kristoffer Klemetsen

Men, det er et annet element her- hundenes hvile. Hundene til den gruppen som dro ut sist fra Sirbma fikk 10 timers hvile her. Mens de andres hunder kun fikk 6 timer brukte mye energi på å gå i det dårlige været.

Ola Brennodden

Nå ligger alle i ro på Levajok. Om en time eller to begynner nok de første å bevege seg mot Karasjok og snart får vi svar på om det lønte seg å kjøre tidlig eller vente på godt vær på Sirbma.

Inge Bugge Knudsen

Maximilian Loyd