Publisert

Team Brennodden

Familien Brennodden leder Frankmotunet i Folldal, en rehabiliteringsinstitusjon for ungdom med rusproblemer. Hundekjøring har vært en vesentlig del av opplegget på Frankmotunet i over tyve år. Ungdommene får opplevelser med hundene på tur og lærer ansvar og mestring gjennom det å kjøre og håndtere hundene. Hvert år er ungdommer med på Femundløpet, hvor de har gjort alt av trening og hundestell i månedene frem mot løpet.

Kjell

Kjell begynte med sledehunder på midten av nittitallet med hunder han overtok på Frankmotunet. Han startet i Finnmarksløpet for første gang i 97 og siden det har det gått slag i slag. Hele atten ganger har Kjell stått på startstreken i Finnmark. 10 av gangene har han kjørt inn til en topp 10 –plassering. I 2015 ble Kjell skadet i Finnmark. Han fikk beinet inn mellom brems og sledesetet og ble hengende etter sleden et stykke. Etter dette har Kjell roet ned på løpskjøring, men er fortsatt en like stor del av treningen til Team Brennodden.

Ola

Ola er født i 1989 og har vært omgitt av hunder og drevet med hundekjøring stort sett hele livet sitt. Når man har vokst opp på Frankmotunet og er sønn av Kjell Brennodden er veien kort til å bli hundekjører. Likevel har Ola valgt dette med hunder selv. Det er friluftsliv- og idrettsaspektet som er grunnene til at Ola har fortsatt med hundekjøring som voksen. Det å disponere hundenes og egne krefter gjennom flere hundre kilometer krever mye innsikt og erfaring og ikke minst et svært solid treningsopplegg.

Felleskap

Dette er vel en av styrkene til Team Brannodden. Med over tyve års erfaring, strategisk avl på svært gode hunder og to hardtarbeidende hundekjørere som elsker det de driver med har gitt gode resultater i mange år.  Og, ikke minst – dette er et felles prosjekt som gir far-sønn forholdet en ekstra dimesjon.

Ola kjørte Femundløpet 400 første gang i 2008 og vant som tidenes yngste noensinne. I år (2017) vant han igjen Femundløpet 400, fortsatt som tidenes yngste! Utover dette har Ola vunnet Mush Synnfjell (2013), og har flere topp ti i Gausdal Maraton og i Finnmark.

I år (2017) kjørte Ola Femund 400 som en gjennomkjøring til Finnmark. Planen var å kjøre igjennom med god margin, snacke ofte, men kjøre rett til Tolga. Dette ga jo resultater! Grunnen til at han kjørte 400 og ikke 600 når det store målet er Finnmark 1000, var at Brennoddengutta har gode erfaringer med dette fra tidligere år: Korte Femund gir best resultat i lange Finnmark.