Gratis frakt på ordre over 1000,-

Finnmarksløpet dag 1

Finnmarksløpet dag 1

Finnmarksløpet, dag 1

Parkeringen før start.

 

Ok, nå er sirkuset i gang for alvor. Starten på Finnmarksløpet gikk i dag kl 11 i Alta sentrum. Først startet 1000 kilometersklassen, deretter juniorklassen og så 500 kilometerklassen. Stemningen før start, på parkeringen der kjørerne sto oppstilt var som vanlig hektisk og stresset- noe ganske annet enn før showstarten i går. Alle kjørerne skal gjøre klar slede og hunder, på med seler og potesokker. Sleden skal også sjekkes av løpsdommerne for å sikre at alle har med seg alt obligatorisk utstyr.

Ola Brennodden Sunde

Spannet gjøres klar

Været skiftet flere ganger før starten gikk, sol, vind, stille og snø. Sikkert mange som ble stresset av at det blåste opp flere ganger. Spørsmålet er da – dekken eller ikke dekken avhengig vinden.. Når starten gikk var ble det påskestemning og ganske så varmt i byen.

 

Starten på Finnmarksløpet er et imponerende stykke organisering og mange, mange mennesker er i full sving for å få det til å gå knirkefritt. 118 hundespann skal gjennom gatene, starte til riktig tid og så ut av byen.

Thomas Wærner før start.

Ut på fjellet

Fra Alta kjører spannene hver sine retninger. 1000 og 500 kjører hver sin vei til Jotka fjellstue mens junior kjører til Sautso. Den første etappen er så tidlig at de aller fleste kjørerne jobber med å holde farten nede for å ikke slite ut hunder. Kjørerne tar det med ro, stopper ofte og snacker og tar et skritt ad gangen

 

 

Jotka

Første inn på Jotka av 1000 km kjørerne var Arne Karlstrøm, deretter Torkel Hansen og Tove Sørensen. Så fulgte kjører på kjører, ganske så tett. Noen stoppet for å hvile litt, men de aller fleste dura på videre mot Skoganvarre.  Så skjedde det store- noen kilometer etter Jotka var løypa merket feil. Skiltet med 1000 km stod med pila feil vei og det aller meste av feltet kjørte feil før det ble oppdaget og alle måtte snu. Nå kjører de inn i natten mot Skoganvarre.

 

 

De første 500 kjørerne kom inn til Jotka i 18 –tiden. De hadde kjørt en lenger runde dit enn 1000 km klassen og de fleste la seg til for å hvile og fóre.

 

Inge Bugge Knudsen

Max Loyd

0