Gratis frakt på ordre over 1000,-

Marianne Elise Methi – Team Bissevov. Triksing og lydighet

Marianne Elise Methi – Team Bissevov. Triksing og lydighet

I går traff jeg Marianne Elise Methi og Vega. Marianne har virkelig gjort noe spesielt ut av livet med hund og tatt hundelydigheten til de store høyder. Marianne har hatt hund i 16 år og har hele tiden hatt et aktivt forhold til hundene sine. I starten var det lydighet som gjaldt men da hun oppdaget triksing for 3 år siden ble hun hektet. Nå er det freestyle og triksing som gjelder. Hundene til Marianne har gått til topps, både på tv og i konkurranser. Mange har sett henne på Norske Talenter nå i vinter.

Alle som liker hunder vil elske å snakke med Marianne. Hun har et utrolig engasjement når det gjelder hunder. Det gløder av henne når hun prater om hund og når hun og Vega holder på. ”Gi meg en hund og jeg kan erobre verden” sier hun.

Kontakt mellom hund og eier

Med en gang jeg møtte de to, Marianne og Vega, merket jeg at de to hadde en helt spesiell kontakt. Ikke bare følger Vega intenst med på hva Marianne gjør, Marianne kaster også små blikk på Vega hele tiden. Det er dette det handler om for Marianne. ”Kontakt og aktivisering er hele vitsen med å holde på med triksing” sier hun.

Allsidige aktiviteter

Hundene til Marianne har høyeste klasse i lydighet, gjeterhundprøver, går rally og reestyle frisbee. Men allsidighet er viktig. Ikke alt er triksing og konkurranse. Vega er besøkshund i Røde Kors som er et tilbud der syke og gamle mennesker får mulighet til å få nærkontakt med dyr. Marianne liker også å la hundene svømme når det er varmt i vannet. Da får hundene på seg Non Stop redningsvest som gjør at de er trygge i vannet og lett kan løftes opp på land og i båten. Siden Marianne er så dyktig med hundene sin har de i tillegg vært med i teateroppsetninger, musikkvideoer, reklamefilmer, Farmen og andre tv –serier og de har vært fotomodeller. Det er liten tvil om at hundene og Marianne har vunnet manges hjerter.

DSC_0059

Motivasjon og glede i hundetreningen

Marianne trener lydighet og triks med hundene hver dag. Men ikke for lenge –hundene skal ikke gå lei og de må oppleve det som positivt hele veien. Hele tiden bruker hun Non Stop godbiter til å belønne og å holde motivasjon og fokus oppe. Unge hunder får 3 x 5 minutter trening, mens voksne får 3 x 7 minutter. Dette kan virke lite, men om det gjøres hver dag blir det resultater –tydeligvis. ”Det er også viktig å skille mellom de forskjellige hundene også” sier hun. Det er stor forskjell på hva den enkelte hund tar av trening. Noen kan trene og trene uten å gå lei, andre må ha små doser og mye annet stimuli og pauser. Marianne begynner å trene valpene sine tidlig. Eller trening og trening, det er mest preging – trening uten krav og med mye moro. Her handler det mer om å få kontakt og å skape en relasjon til valpen enn å få den til å gjøre noe. Kravene kommer etter hvert, når hunden har blitt 8-9 måneder.

DSC_0054

Start treningen i det små

Vega gjør triks som de fleste mennesker ikke hadde klart. Hun hopper opp på Marianne og snur seg rundt i lufta og lander fjellstøtt på bakken igjen. For en som sliter med å lære hundene sine å sitte virker det helt umulig. ”Alle øvelsene tar utgangspunkt i noen grunnleggende triks” forteller Marianne. Det hadde ikke gått an å begynne å lære en utrent hund de mest avanserte triksene med en gang. En annen hemmelighet, Marianne jobber mye med det hun kaller ”trust øvelser” med hundene. Dette er nøkkelen til samarbeidet – øvelser som bygger og ivaretar tryggheten hundene har til Marianne – de stoler på henne og vet at hun tar vare på de uansett. ”Uten trygghet og selvtillit hos hunden vil ikke hunden klare å gjøre alle øvelsene den blir bedt om”.

”Alle hunder, ikke bare kan, men har godt av å lære seg triks. Dette er en super måte å få kontakt med hunden på. Aktivitet og samarbeid gjør rett og slett livet til både hund og eier mye artigere”. ”Men det er viktig å ikke begynne med for avanserte ting- start i det små! ”

Marianne holder kurs, både nettbasert og hjemme i Hobøl. Sjekk ut på facebook eller teambissevov.no

DSC_0052

Vega

 

 

 

 

0